Για παιδιά

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


1. Πρόγραμμα «Διαβάζοντας με τον σκύλο»

Ένας σκύλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος συμμαθητής. Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες διαβάζουν παρέα με σκύλους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, και μαθαίνουν να διαβάζουν μπροστά σε κοινό. Το διάβασμα γίνεται για τον σκύλο και η διακριτική παρουσία τους βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν μια άλλη σχέση με το διάβασμα. Τα μαθήματα επιβλέπονται από δάσκαλο ειδικής αγωγής και εκπαιδευτή σκύλων.


2. Πρόγραμμα «Ψυχοπαιδαγωγική απασχόληση»

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά δημοτικού με αναπτυξιακές δυσκολίες μέσω παιχνιδιών και κατασκευών με τη συντροφιά σκύλων . Τα παιδιά αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, εξελίσσουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα και μαθαίνουν να είναι πιο κοινωνικά και λειτουργικά. Τα μαθήματα επιβλέπονται από δάσκαλο ειδικής αγωγής και εκπαιδευτή σκύλων


3. Πρόγραμμα «Γίνε Μικρός Εκπαιδευτής»

Το πρόγραμμα αυτό μαθαίνει στα παιδιά πως να επικοινωνούν με το σκύλο τους όσο και με άλλους σκύλους, πως να του μάθουν διάφορα κόλπα, τι μεθόδους χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων για να επικοινωνήσουνε με το σκύλο, πως να αλληλεπιδρούν με το σκύλο τους με ασφάλεια. Τα μαθήματα επιβλέπονται από δάσκαλο και εκπαιδευτή σκύλων.


4. Πρόγραμμα «Γίνε Μικρός Κτηνίατρος»

Το πρόγραμμα αυτό διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της υγείας του σκύλου και της γάτας. Πως φροντίζω το σκύλο ή τη γάτα μου, τι προσέχω για να μην αρρωστήσει και πως θα καταλάβω ότι έχει αρρωστήσει, ο ρόλος των εμβολίων, της στείρωσης και της σωστής διατροφής. Ποια είναι η δουλειά του κτηνιάτρου και τι προβλήματα αντιμετωπίζει; Μαθήματα με λούτρινους σκύλους και γάτες καθώς και αληθινούς σκύλους. Το πρόγραμμα επιβλέπεται από δασκάλα και κτηνίατρο.

Επικοινωνία

Βίντεο

  • 3 ΜΗΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙ LABRADOR ΕΡΜΗΣ
  • 2 ΜΗΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙ JACK RUSSELL SOYA
  • O Συμπεριφοριολόγος Κτηνίατρος, Δρ. Χρήστος Καραγιάννης​, στη Φωλιά των Κου Κου
  • Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων - Do as I do- Κάνε ό, τι Κάνω
  • O Κτηνίατρος Δρ. Χρήστος Καραγιάννης στη Μάιρα Μπάρμπα για την Ημερίδα Συμπεριφοράς Σκύλου