Υπηρεσίες για όσους έχουν σκύλο

 

1.Εκπαίδευση- Συμπεριφορά Κουταβιών 2-4 μηνών

   Η πιο σημαντική περίοδος στην εκπαίδευση ενός σκύλου είναι οι πρώτοι μήνες της ζωής του. Σε αυτή την ηλικία χτίζονται οι βάσεις για να δημιουργήσουμε μια αρμονική σχέση με τον σκύλο μας και να γνωρίσει το κουτάβι μας με τον σωστό τρόπο «τον κόσμο έξω από το σπίτι» προκειμένου να μη δυσκολευτεί στη μετέπειτα ζωή του.

Ένα κουτάβι που έχει πάρει τα κατάλληλα εφόδια από αυτή την ηλικία θα εξελιχθεί στην πορεία της ζωής του σε έναν ισορροπημένο σκύλο και έναν ιδανικό σύντροφο

Οι κανόνες του προγράμματος εμβολιασμού και η ασφάλεια του κουταβιού δεν επιτρέπουν στους κηδεμόνες να προσφέρουν στο κουτάβι τους αυτά τα εφόδια ζωής και την κοινωνικοποίηση που χρειάζεται στη σωστή ηλικία. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συμπεριφοράς, με την καθοδήγηση του Κτηνίατρου Συμπεριφοριολόγου, Δρ. Καραγιάννη, είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που προσφέρει ένα ασφαλές, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνικοποιήση των κουταβιώνα που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το εμβολιακό τους πρόγραμμα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του κηδεμόνα και ο ίδιος μαθαίνει πως να επικοινωνεί με το σκύλο του και να αναγνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει προκειμένου να μην έχει προβλήματα με το σκύλο του και να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκπαίδευσης το κουτάβι μας μαθαίνει:

 1. Τη βασική αγωγή τουαλέτας
 2. Να μη δαγκώνει
 3. Να μη μασάει αντικείμενα του σπιτιού
 4. Να έρχεται όταν το καλούμε
 5. Να μην πηδάει πάνω μας ή στους καλεσμένους μας
 6. Να αισθάνεται άνετα ανάμεσα σε άλλους σκύλους ή ανθρώπους
 7. Κανόνες συμπεριφοράς και παιχνιδιού
 8. Να δέχεται ευχάριστα το μπάνιο του και τον καλλωπισμό του, καθώς και τους βασικούς κτηνιατρικούς χειρισμούς, στοιχεία πολύ βασικά για την μετέπειτα ζωή του.

Τα μαθήματα εκπαίδευσης κουταβιών γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε κουτάβι και τον κηδεμόνα τους.

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος το κουτάβι σας στο πρόγραμμα προ-εκπαίδευσης και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2. Εκπαίδευση- Συμπεριφορά Κουταβιών >4 μηνών

   Ο σκύλος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες αρκεί να καταλάβει τι του ζητάμε. Το κλειδί στην εκπαίδευση του είναι η δημιουργία ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας με τον σκύλο μας, ο οποίος θα μας διευκολύνει στην καθημερινότητα μας και στη συμβίωση μαζί του.

Μετά τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής τους, τα κουτάβια συνεχίζουν να υιοθετούν συμπεριφορές που εκδήλωναν σε μικρότερη ηλικία ενώ κάποιοι σκύλοι μεγαλύτερης ηλικίας ξεκινούν να εμφανίζουν σε πιο σταθερή βάση κάποια πιο μόνιμα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Κατά την περίοδο αυτή, αρκετά προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να αρχίσουν να δημιουργούνται, τα οποία μπορεί να δυσκολέψουν τη σχέση μας με το σκύλο μας. Για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να μάθουμε στον σκύλο μας να καταλαβαίνει τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε να κάνει.

 Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης ο σκύλος μας μαθαίνει:

 1. Να έρχεται όταν τον καλούμε
 2. Να κάθεται ήρεμος πριν την εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων (π.χ να βάλει το λουρί, πριν το φαγητό)
 3. Να παραμένει στη θέση που του ζητάμε
 4. Να περπατάει ήρεμα κατά τη διάρκεια της βόλτας και να μην τραβάει
 5. Να διατηρεί την προσοχή του σε εμάς
 6. Να κοινωνικοποιείται σωστά και να αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη άλλων ερεθισμάτων (σκύλοι, άνθρωποι, θόρυβοι, αντικείμενα κτλ)
 7. Να μπορεί να βρίσκεται ήρεμα μαζί μας σε διαφορετικό περιβάλλον
 8. Να εκτονώνει την ενέργειά του σωστά

Τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης πραγματοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή του κάθε κηδεμόνα. Κάθε σκύλος με τον κηδεμόνα του εκπαιδεύονται παράλληλα προκειμένου να μάθουν να επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμα και όταν δε βρίσκονται στο περιβάλλον του Ινστιτούτου.

Τα μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων μεγαλύτερων των 4 μηνών γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε σκύλο και τον κηδεμόνα τους.

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος ο σκύλος σας στο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

3. Εκπαίδευση - Συμπεριφορά Πρώην Αδέσποτων Σκύλων

   Αν υιοθετήσατε έναν αδέσποτο σκύλο, μόλις κάνατε ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σας και σώσατε μια ζωή! Οι αλλαγές όμως στη ζωή ενός σκύλου ο οποίος ζούσε στο δρόμο ή σε κάποιο καταφύγιο και πλέον ζει σε ένα σπίτι είναι τεράστιες.

Για κάποιους σκύλους η μετάβαση τους στο σπίτι και η ένταξη τους στην ανθρώπινη καθημερινότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική.  Από την επαφή μόνο με σκύλους και τη διαβίωση στο εξωτερικό περιβάλλον οι αδέσποτοι σκύλοι μεταβαίνουν στην ανθρώπινη ρουτίνα, στη μοναξιά του σπιτιού, στην επαφή με τον άνθρωπο ή και με άλλα ζώα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους πρώην αδέσποτους σκύλους είναι σχεδιασμένο πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες τους με οδηγίες και ασκήσεις προκειμένου να γίνει ομαλά η ένταξή τους στο περιβάλλον του σπιτιού σας και στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Εμπλουτίζει τη ζωή των σκύλων, καθώς τους παρέχει ανθρώπινη αλληλεπίδραση και εμπειρίες, τους μαθαίνει τις βασικές δεξιότητες για να αποτελέσουν μέλος της ανθρώπινης οικογένειας και όλα αυτά ενώ μαθαίνουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων να δέχονται τόσο άλλους ανθρώπους όσο και άλλους σκύλους.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ο σκύλος σας μαθαίνει:

 1. Να υπακούει σε βασικές εντολές
 2. Να μην πηδάει πάνω μας ή στους επισκέπτες μας
 3. Να μη δαγκώνει
 4. Να περπατάει ήρεμα δίπλα μας και να μην τραβάει στη βόλτα
 5. Να πηγαίνει τουαλέτα έξω από το σπίτι ή στο μέρος που προτιμάτε
 6. Να εκτονώνει την ενέργειά του σωστά, χωρίς να προκαλεί ζημιές ή να ενοχλεί
 7. Να αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη άλλων σκύλων, ανθρώπων, θορύβων, κτλ.
 8. Να δέχεται ευχάριστα το μπάνιο του και τον καλλωπισμό του, καθώς και τους βασικούς κτηνιατρικούς χειρισμούς, στοιχεία πολύ βασικά για την μετέπειτα ζωή του.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πως αντιδρούν οι σκύλοι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε πότε ένας σκύλος δεν νιώθει άνετα και κάνουμε άμεσα τις αντίστοιχες προσαρμογές στο χώρο ή εναλλακτικά να του δώσουμε την ευκαιρία να χαλαρώσει με έναν περίπατο.

Τα μαθήματα γίνονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων σε ολιγομελή τμήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξατομικευμένη προσέγγιση για τους σκύλους και τους κηδεμόνες τους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο συνεργάζεται με φιλοζωικές οργανώσεις και παρέχει εκπτωτικά προγράμματα για τους σκύλους που μπαίνουν σε προγράμματα υιοθεσίας.  

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος ο σκύλος σας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για πρώην αδέσποτους σκύλους και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

4. Εκπαίδευση - Συμπεριφορά Ενήλικων Σκύλων

   Κατά την ενήλικη ζωή τους, οι περισσότεροι σκύλοι εκφράζουν τα πιο μόνιμα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να εστιάσουμε στα χαρακτηριστικά εκείνα που ήδη εκφράζει ο σκύλος μας , να του μάθουμε πως να επικοινωνεί μαζί μας με αποδεκτό τρόπο και να καταλάβουμε τον δικό του τρόπο επικοινωνίας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε σκύλους και τους κηδεμόνες τους με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία από εκπαίδευση.

Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ο σκύλος μας μαθαίνει:

 1. Να έρχεται όταν τον καλούμε
 2. Να μην πηδάει πάνω μας ή σε άλλους ανθρώπους
 3. Να κάθεται ήρεμος στη θέση που του ορίζουμε
 4. Να διατηρεί την προσοχή του σε εμάς
 5. Να περπατάει ήρεμα κατά τη διάρκεια της βόλτας και να μην τραβάει στο λουρί
 6. Να έρχεται σε επαφή χωρίς προβλήματα με άλλους σκύλους και άλλους ανθρώπους
 7. Να αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη άλλων ερεθισμάτων και να μπορεί να βρίσκεται ήρεμα μαζί μας σε διαφορετικό περιβάλλον
 8. Να εκτονώνει την ενέργειά του σωστά

Τα ομαδικά προγράμματα εκπαίδευσης προσφέρουν τη δυνατότητα να μπορεί ο κάθε κηδεμόνας να εξασκείται με τον σκύλο του σε ένα περιβάλλον με πολλά και διαφορετικά ελεγχόμενα ερεθίσματα, προετοιμάζοντας έτσι καλύτερα τον σκύλο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προσαρμογή του σε διαφορετικές συνθήκες.

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος ο σκύλος σας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για ενήλικους σκύλους και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

5.  Συμπεριφορά Ηλικιωμένων Σκύλων

   Οι ηλικιωμένοι σκύλοι, όπως και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, δε μπορούν να κάνουν τις δραστηριότητες που έκαναν νεότεροι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από τη σωματική κατάπτωση και την εκφύλιση των εγκεφαλικών λειτουργιών, η οποία σε πολλούς σκύλους συνδυάζεται και με καταστάσεις άνοιας, αντίστοιχες με το Alzheimer του ανθρώπου. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίζει ένας σκύλος να χρησιμοποιεί το μυαλό του όσο μεγαλώνει.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για ηλικιωμένους σκύλου  περιλαμβάνει ειδικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την εγκεφαλική διέγερση του σκύλου με ήπιες σωματικές ασκήσεις για να συνεχίσουν να διατηρούν το μυαλό τους νέο και να καθυστερήσουν, όσο το δυνατόν, να φτάσουν στο σημείο να αλλάξει η συμπεριφορά τους

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος ο σκύλος σας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

6. Αντιμετώπιση Προβλημάτων Συμπεριφοράς, για όλες τις ηλικίες

   Αν ο σκύλος σας παρουσιάζει κάποια ενοχλητική ή επικίνδυνη συμπεριφορά ο Δρ. Καραγιάννης μπορεί να σας βοηθήσει. Ως Ειδικός Συμπεριφοριολόγος Κτηνίατρος και ο μόνος στην Ελλάδα με την ειδικότητα αυτή, διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς.

Αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς, συνήθεις καταστάσεις:

 • Επιθετική συμπεριφορά (όταν ο σκύλος δαγκώνει, γρυλλίζει, γαυγίζει προς ανθρώπους ή άλλα ζώα)
 • Άγχος/φοβίες (π.χ. κροτοφοβίες – φόβος προς ήχους, π.χ. κρότους, πυροτεχνήματα, θορύβους κτλ, γενικευμένο άγχος, άγχος κατά την επίσκεψη στον κτηνίατρο, κοινωνικές φοβίες προς ανθρώπους, άλλα σκυλιά, φοβίες σκύλων που μεγάλωσαν στο δρόμο – πρώην αδέσποτα).
 • Προβλήματα αποχωρισμού (όταν ο σκύλος μένει μόνος του: καταστροφές, ούρηση/αφόδευση μέσα στο σπίτι, σιελόρροια, γαύγισμα)
 • Υπερβολικό γαύγισμα
 • Στερεοτυπικές συμπεριφορές (π.χ. κυνήγι της ουράς, αυτοτραυματισμοί).
 • Ούρηση/αφόδευση μέσα στο σπίτι
 • Ατίθαση συμπεριφορά
 • Άνοια (προβλήματα συμπεριφοράς των ηλικιωμένων σκύλων)
 • Συμβουλευτική συνεδρία για την επιλογή νέου κατοικίδιου
 • Συμβουλευτική συνεδρία για την αρμονική συμβίωση σκύλου-παιδιού-μωρού ή τον ερχομό ενός νέου σκύλου στο σπίτι

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

7.  Ατομικά Μαθήματα

   Ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και τις ανάγκες του σκύλου ο Δρ. Καραγιάννης μαζί με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων του Ινστιτούτου Συμπεριφοράς μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

8.  Δημιουργική Απασχόληση για τους Σκύλους της Πόλης

   Εκτός από τα πολλά θετικά που βιώνει ο σκύλος ζώντας με τον άνθρωπο, βιώνει και κάποια αρνητικά. Τα αρνητικά αυτά σχετίζονται με τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, π.χ. πολλές ώρες ο σκύλος μόνος στο σπίτι, μικρή επαφή με τη φύση, περιορισμένες δυνατότητες άσκησης κ.α.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους σκύλους που θέλουν μέσα σε λίγη ώρα να απασχοληθούν δημιουργικά, να έρθουν σε επαφή με άλλους σκύλους και ανθρώπους, να παίξουν και να εκτονωθούν σε ένα ασφαλές, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, υπό την επίβλεψη επαγγελματιών εκπαιδευτών σκύλων.

Για τους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες και θέλουν να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα του σκύλου τους, παρέχεται η δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης, να αφήνουν τον σκύλο τους στις εγκαταστάσεις μας για συγκεκριμένες ώρες.  

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μέρος ο σκύλος σας στο πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ καλέστε μας στο 211-8001111 ή στείλτε μας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Για όλα τα Προγράμματα του Ινστιτούτου Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο:

Δρ. Χρήστος Καραγιάννης DVM, MSc, Dip. ECAWBM (BM), MRCVS,

Επίσημα Πανευρωπαϊκά Αναγνωρισμένος Ειδικός Συμπεριφοριολόγος- Κτηνίατρος

 

Επικοινωνία

Βίντεο

 • 3 ΜΗΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙ LABRADOR ΕΡΜΗΣ
 • 2 ΜΗΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙ JACK RUSSELL SOYA
 • O Συμπεριφοριολόγος Κτηνίατρος, Δρ. Χρήστος Καραγιάννης​, στη Φωλιά των Κου Κου
 • Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων - Do as I do- Κάνε ό, τι Κάνω
 • O Κτηνίατρος Δρ. Χρήστος Καραγιάννης στη Μάιρα Μπάρμπα για την Ημερίδα Συμπεριφοράς Σκύλου